woensdag 8 augustus 2007

Zondag 5 augustus 2007

Gerbach - Barvaux sur Ourthe


Vandaag liep de etappe van Gerbach in Duitsland naar Camping pré des Moutons in Barvaux in België. De etappe was ongeveer 300 km. De route was uitgezet door interessante dorpjes, enkele leuke stadjes en een erg mooi heuvel landschap. Onderweg kwamen we veel motoren en andere interessante voertuigen tegen, zoals Porches en oldtimers. Het hoogtepunt van de etappe was de tocht door het dal van de rivier de Mosel. Het dorpje gelegen aan deze rivier, genaamd Bernkastel-Kues, was erg levendig door de vele toeristen en had een mooie kasteelruïne op een heuvel.
De etappe liep niet voor iedereen probleemloos. Een van de Burtons had olielekkage, omdat de bestuurders vergeten waren de vuldop te sluiten. Behalve dat de auto helemaal besmeerd was met olie (erg leuk voor een witte auto), was er verder geen schade aan de motor.



De rit voor de organisatie verliep ook niet geheel soepel. Vanwege een omgevallen boom midden op de weg moest de pitsbus stoppen en was het pitsteam getuige van een ongeluk van motorfietsen die tegen een auto opreden. Gelukkig waren er geen ernstig gewonden en kon het pitsteam met grote vertraging de reis vervolgen. Na een lange rit, kwam het pitsteam erachter dat de winkels ook in Duitsland en België op zondag gesloten zijn en voldeed de slappe patat met frikadel of kroket op de camping.
Zoals alle andere dagen hadden we vandaag wederom een opdracht meegekregen voor onderweg. Voor deze opdracht moesten we naar een garage van dhr. Burton gelegen in het dorpje Heyd rijden. Daar moesten we onze auto voor de Burtonzaak op de foto zetten met zoveel mogelijk mensen. Het winnende team (Ehsan en Bram) heeft met 31 mensen bijna het hele dorp om de auto verzameld.



















Zij hadden door hun exclusiviteitsdeal met de dorpsbewoners veruit de meeste mensen op de foto.
Al met al weer een dag vol uitdaging, gezelligheid en mooi weer. Op naar de volgende etappe!


Rana Bidares en Niels Wieberdink