donderdag 9 augustus 2007

Maandag 6 augustus 2007

Barvaux - Oudenaarde
Vanuit het zonnige Barvaux vertrok rond 10.30 uur de eerste Burton in de richting van Namur. Deze 5e etappe zou eindigen in het Vlaamse Oudenaarde, wat ongeveer 40 km ten westen van Brussel ligt. De route van ongeveer 170 km was relatief kort ten opzichte van voorgaande etappes. De dorpen misten het pittoreske karakter dat we gewend waren van de Duitse dorpjes. Hierdoor was voor ons gevoel de route een stuk langer dan het geval was.
Zo zonnig als de dag begon, zo regenachtig werd het onderweg. Het opzetten van de soft tops was een strijd tegen de tijd, want binnen “no time” begon het aardig te regenen. Ondanks dat Ehsan voor het eerst een soft top op de Burton heeft geplaatst hebben we het samen in een vlot tempo weten te volbrengen. Eenmaal op de camping was het nog steeds regenachtig. Bang om nat te worden heeft iedereen voor het eerst lekker doorgewerkt en dus stonden de grote tent en de kleine tentjes in een record tijd op hun plaatsen.
Iedere dag staat vol met verrassingen. Je bent in een vreemd land waardoor je op vele vlakken geen invloed uit kan oefenen. Ook vandaag was dit het geval. Eén team was hun telefoon vergeten in het restaurant waar zij geluncht hadden. Vele kilometers later kwamen zij hier achter en reden terug om hun telefoon op te halen. Eén mankement en een regenbui later kwamen zij alsnog op de camping aan en waren sportief genoeg om in het donker nog deel te nemen aan de dagopdracht.
Ook vanavond heeft het pitsteam een heerlijke maaltijd voor ons op tafel weten te zetten. Voor hen luidde de kookopdracht als volgt: Maak paterklootjes.

Het voorgerecht bestond uit verschillende soorten abdijkaas met crackers en stokbrood. Dit werd weggespoeld met Ruby Port. Als hoofdgerecht kregen wij extra grote paterkloten. Dit werd gegeten met bloemkool in kaassaus, broccoli in groentesaus en heerlijke aardappelpuree. Om het feestje compleet te maken serveerden zij als nagerecht “bevroren” bosvruchten en fruitcocktail, wat afgewerkt kon worden met slagroom.


Voor het eerst kregen wij een opdracht waarbij het puur ging om fysiek vermogen. Omdat Ehsan last had van zijn rug leek de opdracht in eerste instantie in ons nadeel te zijn. Met behulp van onze goede collega Bram hebben we toch nog het maximaal aantal punten weten te scoren. De opdracht van vandaag luidde als volgt: Sleep de Burton. Dit betekende dat iedere team de Burton 30 meter een helling op moest trekken. Je zou denken dat niemand hier op zat te wachten, maar het tegendeel is waar. Zelfs deelnemers en begeleiders hebben de opdracht gedaan, ook al konden zij hier geen punten mee behalen.
Voor de meesten is deze dag zeer rustig verlopen en kunnen we met een gerust hart uitkijken naar de uitdagingen die ons morgen te wachten staan.


Voor vanavond vele groeten uit het Vlaamse Oudenaarde.
Ehsan & Zipora