zondag 12 augustus 2007

Dinsdag 7 augustus 2007 - Harelbeke

Vandaag stond het bezoek aan Vyncke Energietechniek te Harelbeke op het programma. Ik ben niet mee gegaan en heb Willem geholpen met sleutelen aan een aantal Burtons die toch wat probleempjes hebben.
Twee Burtons hadden een rammelende uitlaat. Het bleek dat de steunen kapot waren. Helaas hadden we deze onderdelen niet bij ons.

Willem en ik zijn toen in mijn auto naar Vyncke gegaan en hebben de twee ‘geblesseerde’ Burtons weer teruggereden naar de camping. Ergens in de buurt had ik ’s ochtends (tijdens mijn zoektocht naar een bakker voor het ontbijtbrood) een bord gezien met de tekst “Carrosserie”. Het leek ons een goed plan om daar twee uitlaatsteuntjes te laten maken. In Willem’s Burton gingen we op pad. We vonden de garage, maar helaas was deze gesloten. Door de ramen zagen we een paar oude auto’s staan, waaronder een mooie Porsche. Maar de deur was écht dicht er was nergens een bel te vinden.

Op het naambordje bij de deur van de buren zagen we dezelfde naam als bij de garage. Aanbellen dus! Het duurde even voordat er een vrouw aan de deur verscheen. We hadden haar zo te zien uit haar middagdutje gehaald (het was inmiddels ongeveer 13.00 uur). Toen ze ons verhaal had aangehoord leek het haar wel verantwoord om haar man wakker te maken. Een paar minuten later ging de garagedeur open en kwam de heer des huizes naar buiten, een grote grijns op z’n gezicht toen hij de Burton zag staan.
We mochten de garage in en kregen meteen uitleg over de oldtimers die er stonden.

Onze carrosseriebaas bleek een gepensioneerde enthousiasteling die, op zijn 76ste, nog steeds geen afscheid kan nemen van z’n vak. Na een paar mooie verhalen heeft hij voor ons twee prachtige uitlaatsteuntjes gemaakt. Helemaal top!

Een uurtje later gingen we terug naar de camping. Willem heeft de steuntjes meteen weer gemonteerd. Alles zit perfect, morgen kunnen we vol vertrouwen onze tocht naar de UK beginnen.

Kitty en Taco hebben de twee gerepareerde Burtons weer teruggereden naar Vyncke, hun eerste echte rijervaring in een Burton.


Tot de volgende keer!

Groeten,Wim Wijting