maandag 6 augustus 2007

IFS Rally etappe 2: Bad Honnef - Wertheim

1 augustus 2007
Vandaag stond er een relatief lange etappe op het programma. Opvallend was dat wagen nummer 7, omdat die gisteren als laatste aankwam, vandaag als eerste mocht vertrekken, maar wederom toch als laatste weer binnenkwam.
Rond zessen was iedereen weer veilig op de plaats van bestemming aangekomen. Dit keer stond de partytent “wel” klaar en stonden de drankjes koud. Het ontvangstcomité was daarmee goed voor mekaar.
De route van vandaag was bijzonder mooi, en ook het weer was fantastisch vandaag. Dit maakte de rijders erg dorstig, maar die rare Duitsers bleken op woensdag een extra vrije dag te hebben genomen waardoor het lastig bleek een geschikte locatie voor verfrissing te vinden. Halverwege wisten vier auto’s zich in Weilburg toch te verzamelen op een mooi terrasje waar zij heerlijk konden genieten van een koud drankje en een heerlijk belegd broodje. Hiermee konden zij met nieuwe energie de tweede helft van de etappe tot een goed einde brengen.
Voor het eerst waren we de hele dag buiten ons eigen landje en dat betekent dat we onze foto’s van gisteren hard nodig hadden. De heimwee is sterker dan ooit te voren. In het land van de oosterburen hebben we dan ook geen molen, tulp en zwartbonte koeien meer gezien.
De dagopdracht van vandaag was dan ook heel anders en veel moeilijker. Vandaag kan er ook eindelijk verschil worden gemaakt in het puntenaantal in het klassement. Het draait vandaag allemaal om snelheid, souplesse, kracht (sorry voor de vrouwen) en teamwork. De weddenschappen werden dus snel afgesloten. Het gaat dus niet allen om de punten, maar ook om de eer. Kortom het kan maar om 1 ding gaan, namelijk om het zo snel mogelijk monteren van het dak op de cabrio (zie de foto), wat geen gemakkelijke klus bleek te zijn. Er werd onderweg en zelfs op de camping nog hard geoefend om de stijgende spanning enigszins onder controle te houden.
Laatste nieuws:Wegens het ondergaan van de zon is de opdracht verzet naar morgen! Wij wensen iedereen sterkte met het uitvoeren van deze en de volgende opdrachten.
Tenslotte sluiten wij deze dag na twaalven af met de historische woorden:
Oost, west, IFSrally BEST!!!!!!!!!!!!!!
Robert Kool en Jean-Paul van Dijk