maandag 6 augustus 2007

IFS Rally etappe 3: Wertheim - Zirndorf

IFS Camp Life
Vandaag onze derde etappe door die Heimat afgelegd. Een mooi kort ritje door de Beierse heuvels, bossen en dorpen. Tijdens en na de rit werd er weer een leuke opdracht uitgevoerd, die samengevat neerkwam op het fotograferen van zaken die niet gefotografeerd kunnen worden. Een stukje creativiteit en improvisatie was hier dus vereist. Rond een uur of vier stonden alle Burtons weer tevreden uit te rusten voor het nieuwe IFS kampement.
Omdat dit een betrekkelijk rustig dagje was qua auto rijden willen we nu wat vertellen over het leven in het kampement. Kamperen met een groep van meer dan 20 mensen vereist enige “orde en regelmaat ”. Iedereen heeft daarom een aantal ‘pits’beurten, het pitsteam verzorgt het kampement en alle rompslomp die daar bij hoort. Hier volgt een beschrijving van een dag uit het leven van een pitsteam.
Voor dag en dauw staat het team klaar om het ontbijt te verzorgen. Verse broodjes, verse koffie en vleeswaren staan iedere ochtend klaar voor de net ontwaakte rallyrijders. Als het ontbijt wederom met smaak is verorberd maken de rallyrijders zich op voor de etappe van de dag. Nu begint het echte werk van het team. Onder de bezielende leiding van het team wordt het kampement opgebroken en ingeladen in de pitsbus. In dit geval geven vele handen licht werk en daarom helpen de rallyrijders een handje mee.
Nadat de laatste Burton zich brullend van het terrein heeft begeven gaat het pitsteam boodschappen doen voor de volgende avondmaaltijd. Met de voor die dag geldende kookopdracht in de hand, die varieert van ludiek tot ronduit lastig, plundert het team de lokale Super voor ingrediƫnten om zich vervolgens met grote spoed naar de volgende kampeerplaats te haasten.
Voordat de Rallyrijders arriveren zorgt het pitsteam ervoor dat het kamp klaar is voor de aankomst. Als zij hierin geslaagd zijn en de rijders met open armen hebben ontvangen beginnen ze vol frisse moed aan het avondmaal. De IFS rijders nemen natuurlijk alleen genoegen met het beste, dus geen witte bonen in tomatensaus met knakworst, maar een volwaardig driegangen menu. De kwaliteit wordt streng doch rechtvaardig beoordeeld door de kritische eters.
Na het eten wordt de niet geringe afwas afgevoerd door het aangewezen afwas-team, naar het lokale afwashok. Pas als dit is gebeurd, is er voor iedereen tijd voor wat welverdiende ontspanning. Het bier kan uit de koelboxen worden getrokken en onder het genot van slap geboom of een spel kaarten worden gedronken. Hierna is het voor iedereen tentje in en slapen gaan, tot de volgende dag weer aanbreekt.


Chiel Albers en Niels van Egmond