maandag 6 augustus 2007

IFS Rally etappe 1: Eindhoven – Bad Honnef

De eerste etappe van de rally zit erop! Het is nu dinsdagavond 20.00u en na ongeveer (afhankelijk van sommige kaartlezers) 270 km te hebben gereden, is het kampement al weer opgeslagen. De route startte vandaag bij het hoofdkantoor van IFS te Eindhoven, waar naast het IFS personeel, ook de media zich stonden te vergapen aan de 7 Burton sportauto’s. Na één voor één te zijn gestart, voerde de tocht ons via Roermond Duitsland in. Onderweg moest er ook nog een opdracht uitgevoerd worden. Om heimwee te verkomen, heeft elk team een foto van drie typisch Hollandse voorwerpen gemaakt: een zwartbonte koe, een tulp en een molen.
De etappe leidde ons over afgelegen weggetjes, donkere wouden en diepe bergpassen, met onderweg veel bekijks.




Tot nog toe hebben we veel geluk gehad met het weer. Alle teams hebben met de kap open kunnen rijden en dat is wel zo lekker. Dit was de eerste serieuze test voor zowel de deelnemers als de auto’s. De deelnemers hebben de tocht goed doorstaan. Echter, bij een aantal Burtons bleef het gaspedaal hangen en moest er hulp worden ingeroepen. Gelukkig is Willem van Burton met ons mee aan het rijden en kon iedereen na een korte pitsstop zelfstandig verder. En ook al staan de etappes vooraf aangegeven, ieder team is vrij om van de route af te wijken om wat meer van de omgeving te zien, of eens een versnapering te nemen. Dit leidde ertoe dat de teams op verschillende tijdstippen de finish wisten te halen.


Bij aankomst zijn eerst gezamenlijk alle tenten opgezet en is de pits-crew begonnen met de voorbereiding van het avondeten.
De pits-crew is steeds een wisselend team dat die dag alle
voorbereidingen voor het ontbijt en avondeten treft. Dit betekent het afbreken van het tentenkamp, het verplaatsen naar de volgende camping, inkopen doen, en natuurlijk koken. Ieder team zal door de overige deelnemers worden beoordeeld op hun kookkunsten, dus dat belooft wat. De rest van de avond zullen we genieten van een biertje rond het kampvuur en zoals gisteren al bleek zijn dit gezellige avonden, maar kruipt iedereen ook weer op tijd onder (te dunne) wol om 's morgens weer fris aan de start te staan.


Namens iedereen heel veel groeten,
Weblog team Jelmer en Dirk