dinsdag 14 augustus 2007

Vrijdag 10 augustus 2007

Afronding business case
Het was vandaag de dag van de waarheid!
Na twee case-dagen in Erlangen en in Harelbeke,
was het vandaag de dag van het eindspel. Wie verkoopt de meeste blokken en wie kan de meeste korting krijgen? Om 10.30 uur startte het spel en meteen begonnen de inkopers te vliegen naar China. Daar waren de prijzen het laagst, maar de reis en wachttijden het langst. Na 20 minuten kwamen de eerste klanten langs. Met verschillende strategieën werden de klanten benaderd.
Na ruim een uur leek de vestiging van IFS UK meer op het nummer van Herman van Veen; “We moesten rennen, vliegen, springen, vallen, opstaan en weer doorgaan.”
Na ruim twee uur was het spel voorbij en sommigen van ons waren daar erg blij en voldaan mee. Na een vermoeiend spel werd tijdens de lunch het nodige bijgesproken. Tja, wat ging er goed en wat had er beter gemoeten. Tijdens de drie verschillende presentaties van de drie fabrieken werd duidelijk dat er verschillende strategieën waren en dat er met een andere kijk naar de case werd gekeken.
Er was een last van de schouders van iedereen gevallen. Dat werd duidelijk toen we terug op de camping kwamen. Niemand had zin om iets te regelen voor een BBQ en dus werden er pizza’s besteld. Dit viel erg goed in de smaak en bij sommige zelfs zo goed dat er meer dan de pizza’s zelf naar binnen gewerkt moest worden. Na een heerlijke dronk van de garlic-saus, gingen de meesten naar de echte Engelse pub. Dit betekende geen muziek en er mocht ook niet gerookt worden. Na één drankje gingen we dus weer terug naar de camping.
Vandaag moesten we vroeg opstaan, maar gelukkig is er morgen een rustige etappe, zodat er de mogelijkheid zal zijn om een beetje uit te slapen. We gingen dus ook maar wat later de tent in om heerlijk op een bed vol lucht in slaap te vallen. Het zit er nu bijna op en de rally bestaat nu alleen nog uit het veilig thuis komen op maandag in Eindhoven bij IFS Benelux.
Tot dan!


Robert & Dirk