dinsdag 31 juli 2007

Anca en Willem van Dongen

Eigenlijk hadden Anca en Willem van Dongen andere vakantieplannen, maar Willem liet zich graag overhalen om als Burton-specialist mee te reizen met de IFS Rally. Na zijn pensionering uit het leger sleutelt hij regelmatig aan auto's bij de Burton Car Company. Hij kent de oprichters van het bedrijf nog van vroeger: "Iwan en Dimitri Göbel waren mijn buurjongens."
Werken bij Burton doet Willem "Zolang ik het leuk vind en zolang zíj het leuk vinden. Als er veel te doen is in de garage word ik ingeschakeld. En nu ben ik als 'de joker' ingezet bij de rally!"




"Ik ga gewoon voor de gezelligheid mee", zegt Anca. "Eigenlijk hadden we op vakantie willen gaan met de boot, maar zo'n rally is natuurlijk wel erg leuk!"


Onthaasten op de Franse rivieren kan altijd nog. Nu eerst een avontuurlijke tocht door Duitsland, België en (als het weer het toelaat) Engeland, compleet met Spartaanse overnachtingen op campings. Hoewel dat laatste mee zal vallen: bij de start kregen Willem en Anca het 'Nest' van Iwan te leen.